Autobranchens Udviklingscenter udvider

Ny udvidelse af Autobranchens Udviklingscenter

Nye kunder kræver plads på trods af stor udvidelse i 2019. Nye 1.000 kvm er på vej og er klar til efteråret.

Håndværkerne er så småt gået i gang. De har også travlt, da den nyeste udvidelse af Autobranchens Udviklingscenter på kvm. 1.000 skal være klar til undervisning i efteråret. Det drejer sig om nye værksteder og undervisningslokaler og for at holde omkostningerne nede har man valgt at renovere en række smedeværksteder i umiddelbar nærhed af de eksisterende AUC-værksteder i stedet for at bygge nyt.

Uddannelseschef Jesper Clausen forklarer:
– AUC er jo en del af en stor erhvervsskole – EUC Nord – og nu flytter vi lidt rundt på uddannelserne, så AUC kan få den plads de har behov for. Vi har fået nye kunder og interessen for hybrid- og elteknikeruddannelsen er stadig meget stor, så vi regner med at fylde de nye lokaler op med det samme.

De 3 nye kunder er Fiat, Alfa Romeo og Jeep og de kommer med mere end 350 teknikere, som alle skal have en uddannelse hos AUC. To lærere fra AUC har allerede været i Torino hos Fiat for at blive trænet i den nye el og hybrids bilsplatformer på Fiat, Alfa og Jeep så  de kan planlægge undervisning af Fiat-, Alfa- og Jeep -teknikerne, som kommer fra hele Danmark.

Jesper Clausen fortæller om de overvejelser man har gjort sig før man tog beslutningen om den nye udvidelse:
– Vi har gennemgået en hel masse forskellige forslag for at skaffe plads til flere kunder – tilbygning, outsourcing, filial på Sjælland osv. Men vi endte altid med at være enige om at vores kunder kommer fordi de godt kan li’ vores rammer, vores undervisere og den måde vi gør det på. Og det gør vi bedst i Frederikshavn, så derfor holder vi al vores undervisning her.

Det er gået stærkt med væksten hos AUC i de seneste år, hvilket især skyldes den store efterspørgsel på kurser i hybrid- og elbilsteknik. Det har det efterhånden gjort hos AUC i nogle år, og de er kendt for at være ledende i Danmark på området for autokurser. Før sidste udvidelse i 2018 var kapaciteten hos AUC 40 kursister pr. uge. I 2018 blev centret udvidet, således at der blev plads til 60 kursister pr. uge, og her i 2022 udvides med yderligere 20 kursister pr. uge. Det vil sige, at kapaciteten bliver fordoblet i forhold til 2018. I 2023 forventes således et kursistantal på 3200 pr. år.